Kör-Vas-Út blog

Idén is - Várostervezési Napok 2016!

2016. február 23. - KVÚ

2016-ban immár 7. alkalommal rendezzük meg a Várostervezési Napok (VTN) című versenyünket. Jelmondatunk:

Álmodj, Tervezz, Alkoss!

A VTN különlegessége, hogy három kar szakkollégiuma közösen szervezi: az Építőmérnöki Kar mellett az Építészmérnöki Kar és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar szakkollégiumai is csatlakoznak hozzánk.

A verseny célja, hogy az alapvetően erről a három karról érkező hallgatók együtt, közös csapatokat alkotva Budapest egy jelentős csomópontját feladatul kapva feltárják a csomópont és környezetében felmerülő problémákat, majd egy kétnapos projektmunka keretében javaslatot is tegyenek azok megoldására.

boritokep_blogra.jpg

Bár a VTN-t eredetileg a három kar hallgatói számára hoztuk létre, a verseny „nyílt", vagyis más egyetemek, más karok hallgatóit is szívesen várjuk, legyenek azok más egyetemek építő-, építész- vagy közlekedésmérnöki szakjai, vagy bármilyen más szak hallgatói. A lényeg, hogy legyenek képesek csapatban dolgozni egy adott városi terület fejlesztési koncepciójának megalkotásában.

A rövid idő alatt természetesen nem lehet teljes, részletes tervdokumentációt elkészíteni. A csapatok egy makettet készítenek és egy rövid prezentációt tartanak, ezek segítségével mutathatják be elképzeléseiket. A zsűri – amelybe minden évben neves szakembereket kérünk fel, és amely a projektmunka során konzultációkkal is segíti a csapatok munkáját – elsősorban az új ötleteket, jó megoldásokat díjazza.

A korábbi években helyszínként szerepelt már többek között Kelenföld vasútállomás környezete, a Műegyetem rakpart, a Boráros tér és legutóbb, tavaly a Döbrentei tér.

Az idei helyszínt a szervezők még nem hozták nyilvánosságra, de ezúttal is olyan helyszínt választottak, ahol a közlekedés fejlesztése beruházásokat, átalakításokat igényel, valamint beépítetlen és funkcióváltással felszabaduló területek megfelelő hasznosítását is meg kell oldani; lehetőség szerint az érintett kerület(ek) és Budapest hosszútávú fejlesztési elképzeléseivel összhangban.

A versenyről itt, a Kör-Vas-Út blogon is lesz még szó; a legfrissebb, hivatalos információk pedig a facebook.com/varostervezes oldalon jelennek meg először.

A bejegyzés trackback címe:

https://korvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr388407622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása